Monday 31 October 2011

Wskazówki dotyczące zakupu myjki ciśnieniowej dla przemysłu przetwórstwa żywności

Myjki ciśnieniowej ma wiele zastosowań w pokoju handlowe i przemysłowe. Jest on stosowany w przemyśle zarówno małych i dużych do obsługi szerokiej gamy aplikacji do czyszczenia, takich jak odtłuszczanie, budynek czyszczenia, mycia podłóg, wyposażenia i utrzymania ruchu maszyn i więcej. Jedno miejsce, mycie maszyn szczególnie przydatny w to przemysł przetwórstwa spożywczego.

Myjki ciśnieniowej łączy wysoko pod ciśnieniem wody i ciepła (w gorącej wodzie i modele steam) do tworzenia wysoce wydajny system czyszczenia. Nie budzi że maszyny te są powszechnie stosowane w branży spożywczej, gdzie czystość i higienę produkcji maszyn są bardzo ważne.

Oto kilka porad na temat wyboru myjki ciśnieniowe przedsiębiorstw zajmujących się przetwórstwem żywności.

Poziom ciśnienia i natężenia przepływu

Ciśnienie wyjściowe i szybkość przepływu są dwa główne specyfikacji myjki ciśnieniowe. Ciśnienie jest wyrażona w funtach na cal kwadratowy (psi). Waha się on od 500 psi do 8000 psi. Im wyższe ciśnienie, tym większa efektywność sprzątania będzie.

Wydajność, która jest miarą wody, która płynie przez wydajności maszyny, jest wyrażona w galonach na minutę (GPM). Waha się on od 0,5 do 8 l / min gpm. Normalnie, zwiększa szybkość przepływu w miarę wzrostu ciśnienia wyjścia. Podczas gdy wyższe ciśnienie wyjściowe jest wystarczająca do czyszczenia miejsc pracy w jednostkach przetwórstwa żywności, wyższy wskaźnik przepływu nie może być tak. Dużym przepływie oznacza wyższą ilość zużytej wody i ilość wody na marne. Nie nadaje się do miejsc, które nie mają wystarczających urządzeń melioracyjnych lub gdzie woda nie jest wystarczająco dostępna.

Biorąc to pod uwagę, ważne jest znalezienie równowagi między szybkością przepływu i przy wyborze przemysłowe myjki ciśnieniowej.

temperatura

Trzy rodzaje pomiaru temperatury na maszyny parowe czyszczenie istnieje. Myjki ciśnieniowej na zimno wody stanowi wyjście w temperaturze pokojowej, podczas gdy ciśnienie wody gorącej podkładki stanowi wyjście w temperaturze 220 ° F. Myjki ciśnieniowej steam stanowi wyjście w 330 ° C

Pod względem skuteczności czyszczenia, podkładkę ciśnienie pary jest najbardziej efektywne. Do rozpuszczania brudu i zanieczyszczeń, środków czyszczących ciśnienia pary po prostu czyste szybciej. Jednakże, nie można stosować steam na wszystkich nawierzchniach. powierzchni Delikatne może nie być w stanie wytrzymać wysokie temperatury te maszyny tworzą.

Ludzie mogą łatwo się pomylić, na które typu maszyn do wyboru. Jednakże, tri-mode Maszyny zostały wprowadzone przez czołowych dostawców, aby wyeliminować pomyłki. Tri-mode maszyn myjki ciśnieniowej dostarczyć wszystkie trzy rodzaje wyjść: zimnej wodzie, gorąca woda i para wodna. Ten jest dobry długoterminowej opcja dla przemysłu spożywczego i jednostek wytwórczych, w tri-mode Systemy nadają się praktycznie wszystkie ciśnienie wniosków do prania.

Technologia

W ostatniej dekadzie świadkiem wprowadzenia wielu technologii w maszyn przemysłowych myjki ciśnieniowej. Najbardziej przydatne z tych technologii umożliwia urządzeniu automatycznie wyłącza się.

Maszyny z tej technologii pozwoli użytkownikom kontrolować ON / OFF działania maszyny z pistoletu. Kiedy nie ma przepływu wyjście przez pistoletu na 30 sekund (lub innym terminie określonym przez użytkownika), urządzenie wyłącza się automatycznie. Użytkownik może ponownie uruchomić maszyny, pociągając za spust pistoletu rozproszonym. Ta szczególna technologia eliminuje niepożądane zużycie pompy i silnika, co przedłuża żywotność urządzenia.

Aby znaleźć najbardziej zaawansowane technologicznie, silne środki czyszczące ciśnienia na rynku, należy zasięgnąć opinii zaufanych dostawców oferujących szeroką gamę sprzętu wysokiej jakości.

No comments:

Post a Comment